Bye bye Fréjus

På förmiddagen på lördagen, Sofias och Mattias sista dag i Frankrike, åkte vi till Fréjus marknad. På marknaden såldes grönsaker, frukt, bröd, ostar, kött i olika former, kläder och annat bråte. Vi strosade runt stånden, dreglade runt matstånden och promenerade in gränderna där även butikerna hade slagit upp sina portar för marknadens besökare.

Bild 164

Efter att ha vandrat runt hela marknaden köpte vi tapenade, en tillagad bit kanin och en färsk baguette.

Bild 167

Resultatet av marknadens inköp (och baby bell) blev dagens lunch. Kaninen, som var to die for-god, blev min favorit (sorry again, Nilla). Kommer sakna våra enkla men lyxiga måltider och ostpauser som vi haft på verandan i Fréjus.

Efter vinflaskor paketerats omsorgsfullt och lägenheten blivit städad tog vi flygbussen in mot Côte d’ Azur, för att spendera eftermiddagen i Nice.  Vi hann med både glass…

Bild 177

… som för min del blev en lime-och persikosorbet, och äta middag innan det var dags att vinka av Sofia och Mattias på flygplatsen.

På kvällen tog jag och Thomas bussen in mot Nice strandpromenad, köpte några burkar Coca Cola och satte oss på stranden. Där satt vi medan solen gick ner och gissade vilket av de lyftande flygplanen våra vänner kunde tänkas flyga med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s