Ett furstendöme runt på en dag

12.05 avgick tåget mot Monaco från stationen Nice Ville. 40 minuter senare steg vi av i Monte Carlo, Monaco. Redan när vi klev ut ut tågstationen möttes vi av en fantastisk utsikt över Monacos hamn och klippan Le Rocher där Prinspalatsen är beläget. Thomas och jag styrde kosan på en gång mot det berömda casinot, däremot försökte vi inte ta oss in och beblanda oss med lyxlirarna. Tror inte att vi hade blivit insläppta ;P Därifrån vandrade vi ner till Herculehamnen och spanade in de gigantiska yachterna som var parkerade där. Då och då vände sig andra turister och fotade en Ferrari eller ett annat lyxåk som ofta åkte förbi.

Som vanligt, när jag är i ett nytt land eller stat, besökte vi McDonalds för att se om Big Mac smakar som hemma. Självklart gjorde den det och jag fick ångra mitt val då jag mådde väldigt illa efter att ha ätit lunch där.

Bild 241

När illamåendet hade gått över klättrade vi upp till Le Rocher-klippan för att spana in palatset och promenera runt i de närliggande gränderna.

Bild 243

Prinspalatset ligger högst upp på Le Rocher och har en väldig fin utsikt över hela Monaco. I annat fall är det precis som andra slott, lyxigt och med flera, stela vakter strategiskt utplacerade.

Bild 261

Promenaden ner från Le Rocher var också väldig fin. Jag tror det är svårt att befinna sig på en plats i Monaco som inte har en fin utsikt.

Klättringen till Monacos nästa sevärdhet, Jardins Exotique, var väldigt mödosam. Tursamt nog har staden flera välplacerade hissar, vi slapp därför gå uppför trapporna tio våningar upp.

Bild 268

Jardins Exotique är en trädgård, med otaliga sorter kaktusar i alla former och färger, som breder ut sig längs en klippa. Längst ner i trädgården ligger några grottor, vars stalaktiter och stalagmiter man kan få se under en guidad tur. Tyvärr var vi för sent ute och missade den upplevelsen.

Bild 264

Från Jardins Exotique var utsikten helt fantastiskt och gav mig svindel så fort jag lutade mig mot trädgårdens staket. På bilden syns Le Rocher och Prinspalatset.

Väldigt trötta och med flera färska blåsor på fötterna tog vi sedan tåget tillbaka till Nice, där vi åt middag och promenerade till hotellet för att sova ut innan flygresan hem till Sverige.

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Tobias skriver:

    Det finns så många fina platser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s