Street, street art and art

Tidigt på morgonen (10.00!) promenerade vi mot tågstationen Zuid för att hinna besöka marknaden som breder ut sig runt stationen på förmiddagarna varje söndag. På marknaden såldes mycket kläder, men också grönsaker, kött, ost och blommor. Det blev ett varv runt marknaden, men sedan lämnade vi den då det var stökigt och trångt.

DSCF9024

Tintin och Milo vakade över marknaden.

111

För att lugna nerverna en smula efter marknaden så tog vi en promenad runt i de kvarter i Bryssel som vi ännu inte sett. Även bortom turiststråken var byggnaderna och gatorna fina.

DSCF9048

Av en slump hamnade vi utanför museet för antik och modern konst. Vi köpte varsin biljett till sektionen för antik konst och Magrittemuséet. Det fanns väldigt fascinerade tavlor i den antika sektionen, bland annat helvetestavlorna av Hieronymus Bosch.

141

Death of Marat. En tavla jag kände igen! 😀  Vi plöjde igenom hela den antika konstsektionen. Sedan begav vi oss till det intilliggande Magrittemuseet, där man tyvärr inte fick fotografera, men som också var väldigt intressant.

158

Bonjour! 🙂 Efter att ha bombarderat huvudena med kultur rensade vi skallarna med promenad och shopping.

165

På kvällen gick vi tillbaka till puben vi drack öl på kvällen innan. Först beställde vi in en öl som jag gillar (den enda öl jag gillar som inte är en fruktöl), som hette Duchesse de Bourgogne. Sedan blev det såklart en körsbärsöl till mig och så beställde Thomas den populära ölen ”Delirium”, som ska framkalla syner av rosa elefanter när man är full. Om det är sant tog vi inte reda på då ”Delirium” inte var så god, men det blev ett bra avslut på kvällen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s