I Tintins stad

Näst sista dagen i den belgiska huvudstaden spenderade vi mestadels i shoppingdistriktet bakom vårt hotell, där de hade butiker som Forever 21, New Look, Pull and Bear och Springfield. Shoppingturen resulterade i en t-shirt med Corpse Bride på till mig och en med ankor på till Thomas, men inte så mycket mer.

Sedan tog vi en tur förbi The Belgian Comic Strip Center, ett museum för belgiska serieteckningar, för att se var det låg. Turlig nog var det öppet så vi kunde gå in och kolla på deras seriesamlingar.

185

Den mest berömda belgiska serienfiguren är Tintin. Han finns på chokladförpackningar och som konst på vägarna. Andra kända belgiska serier är smurfarna och Lucky Luke.

190

Såhär såg det ut på en serietecknares arbetsplats 🙂

179

De flesta serierna på muséet var på franska eller flamländska, så vi som lärt oss tyska i skolan kunde inte läsa dem. Denna seriestrip om en badrädd katt förstod jag däremot.

Det som var lite tråkigt med museet var att det inte fanns några originalteckningar från Tintin eller Lucky Luke, det hade varit häftigt att se.

180

Den här serien kände jag igen, men jag kommer inte på vilken serie det är. Någon mer som känner igen den?

Precis som de två föregående kvällarna avslutade vi dagen på vår favvopub där vi hunnit bli stammisar. Drack samma öler som dagen innan, satt vi vårt bord och skakade hand med servitören som dagen till ära hade på sig en häxhatt med ”Delirium”-elefanten på. Kommer att sakna det stället!

Annonser

4 kommentarer Lägg till

 1. Eve skriver:

  Alltid lika roligt att läsa om dina resor! 🙂
  Var det mycket om Tintin annars? Tänkte nu när det kommer en film också.
  Var maten dålig där? Om picnicen var bäst tänkte jag 🙂
  Var Bryssel värt ett besök?

  Kram på dig!

 2. 2livelife skriver:

  Väldigt mycket Tintin överallt och också reklam för filmen. 🙂 Funderade på att gå och se filmen där, men vi visste inte om den skulle vara dubbad till franska. 😛

  Vi hade otur med restaurangerna. Vårt hotell låg ju ganska central och i de kvarteren var restaurangerna väldigt turistanpassade tyvärr. Vi kanske skulle kollat upp lite restaurangtips innan vi åkte det, för det var svårt att hitta något i närheten av hotellet.

  Ja, jag tycker att Bryssel är värt ett besök 🙂 fyra dagar var tillräckligt för att se det mesta tyckte jag. Det är en fin stad och de har lite intressanta museer, shopping och god öl 🙂

  KRAAAAAAAAM! 😀

 3. Hanna skriver:

  Serien du undrade över är Hiawatha, va? Den lille indianpojken.

  1. 2livelife skriver:

   Jaaaa, men det måste det ju vara! 😀 😀 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s