Pompa och ståt

Sista dagen i Bryssel tog vi tunnelbanan (plankade ofrivilligt) till Schuman-stationen för att hinna med det vi skjutit upp in i det sista: ett besök till Europaparlamentet. Innan vi letade upp den tog vi en tur genom en annan belgisk sevärdhet, Cinquantenaire parken.

DSCF9163

Blev på väldigt bra humör av att vara i Cinquantenaire parken, som var höstigt färgsprakande och fin. Det var också väldigt uppfriskande att få se en ny sida av Bryssel, utan tiggare och folkträngsel.

Efter promenaden genom parken och en gigantisk omväg för att leta efter Atomium, som vi inte hittade , bestämde vi oss för att leta EU:s stolthet, Europaparlamentet. Vi smet in på ett supermarket och köpte baby bel, belgisk ost, en stor baguette och en god salami och kalasade på det i en park framför parlamentet. Eftersom vi inte har haft sådan stor tur med restauranger i Bryssel så var picknicken det godaste vi ätit under hela resan. Efter lunchen gick vi mot byggnaden där lagar för hela EU stiftas.

DSCF9176

Tadaaaaa! Europaparlamentet i Bryssel, till synes politikerfritt 😛

DSCF9173

Kvinna som håller i Eurosymbolen utanför Europaparlamentet.

Vi hann inte så mycket mer innan det var dags att hämta bagaget och bege sig mot flygplatsen, men vi har trots allt haft fyra roliga dagar i Europas så kallade tråkigaste storstad, Bryssel. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s