Allt annat än blomkål

Trötta efter vårt äventyr i underjorden bestämde vi oss för ett gå till ytterligare en restaurang vi hade fått rekommenderad. ”Sasiedzi”, vilket betyder grannar, hette restaurangen.  Den låg i Kazimierz, de judiska kvarteren, och var belägen intill en gammal synagoga. Blev kär i den del av restaurangen vi satt i, som var inredd i bondromantisk stil. Vårt bord var i en”glasbur” i anslutning till resten av restaurangen. Utanför var en liten uteplats omgiven av hängväxter med vita blommor. Ovanför oss hängde vita tygsjok och ljuslyktor spred ett varmt ljus runtomkring oss. Borden var dukade med spetsdukar, ljus och plastlavendel. Det var en väldigt mysig atmosfär som var svår att slita sig ifrån.

 HonungsrevbensspjällDSCF9400

Jag tog ett säkert kort, revbensspjäll i honungssås med pommes frites. Thomas potatisar, som var gjorda på ett sätt typiskt för Krakow, var dock godare. De serverades med äppelfylld anka.

Sweet lemon grimaceTiramisu

Middagen var oerhört trevlig och vi kände båda två att vi inte kunde tacka nej till efterrätt. Mitt val föll på ”Sweet lemon grimace”, en sötsyrlig citrondessert. Thomas beställde en tiramisu, som serverades med syrliga inlagda körsbär och grädde.

Bil i Kazimierz

Väldigt glada och nöjda lämnade vi restaurang ”Sasiedzi” för en tur runt i de judiska kvarteren. Vi hamnade slutligen på strandpromenaden och promenerade förbi den eldsprutande draken till hotellet.

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. Nilla skriver:

  Hur var potatisen gjord?
  Roligt med vinglaset nedlagt sådär. =P

  1. 2livelife skriver:

   Tror att de var stekta med örter. Goda var de 🙂
   Jo, den restaurangen ansträngde sig i sina upplägg. Det var ett köttspett som kom dinglande på en hel gjutjärnsställning, t.o.m. de polska gästerna var tvungna att fota den 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s