På lettisk mark

Himlen var gråmulen när flygplanet landade på lettisk mark och inte långt efter började regnet falla. Humöret var ändå på topp då vi äntligen var i Riga för vår spa-weekend. Vi hade förbokat spa-behandlingar i Jurmala, 30 minuter utanför Riga, men hade valt att bo i huvudstaden under vistelsen.

Riga Gamla stanDSCF9954

Hotellet låg i utkanten av gamla stan och väldigt nära till flera av Rigas sevärdheter. Efter att vi hade checkat in och droppat av bagaget gick vi på upptäcktsfärd i de gamla kvarteren. Rigas gamla stadsdel är gulligt men slitet. Många byggnader är fallfärdiga och igenbommade. Vi gick förbi flera av Rigas sevärdheter, kyrkor och torg, tills vi kände oss hungriga.

 Blue cowVildsvin

Middagen åt vi på restaurangen Zila Govs, som betyder ”blå ko”. Inredningen var rustikt mysig. Jag satte tänderna i vildsvin med tillhörande ölsås och potatisskapelse, gott och mättande. 🙂

Efter en stor middag kändes det skönt att ta en promenad runt i staden. Vi letade oss ut ur gamla stans gränder, spanade på en bäver i en å vi passerade och satte kursen mot Radisson Sky Bar.

Sky Line

Uppe i baren hade vi en fantastisk överblick över Riga och kunde peka ut flera av sevärdheterna som vi hade passerat samt ställen vi skulle besöka. Med den utsikten framför oss skålade vi in Riga-resan med varsin Riga Black Balsam-baserad drink.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s