Det storslagna Barcelona

Huttrande stod vi i morgonkylan tidig torsdagsmorgon och köade utanför La Sagrada Familia. Mumsandes på varsin croissant väntade vi på att få gå in i den världsberömda kyrkan.

 La Sagrada FamiliaLa Sagrada Familia

Grovhuggna statyer hälsade oss välkomna vid kyrkans entré.

La Sagrada Familia inifrån

Insidan av La Sagrada Familia var majestätiskt och liknar ingen annan kyrka jag har besökt. Pelare reste sig som höga trädstammar, taket var dekorerat med blad- och blomliknande detaljer och högst upp tycktes solen skina in.

Från La Sagrada Familia åkte vi med tunnelbanan till Av. Tibidabo. Därifrån klättrade vi upp till en bergbana som skulle ta oss upp till den finaste utsikten över Barcelona.

 Bergbanan till TibidaboUtsikt Tibidabo

Bergbanan tog oss upp till den över 500 meter höga punkten på berget Tibidabo. Utöver en fantastisk vy över hela Barcelona och de omkringliggande byarna ligger det en nöjespark och en kyrka på Tibidabo.

Tibidabo kyrka

Vi klev uppför trapporna till Tibidabos kyrka där vi tände ett elektroniskt ljus till våra ära och kära.

Lunchen efter dagens strapatser blev en lustig blandning av paella på Taller de Tapas, donuts på Dunkin’ Coffee, minihamburgare och cava på Casa Guinart samt churros.

Madronos

Köpte ett paket madronos vid Boquerian, eftersom I ”gots” to know! Fruktköttet var gult som moget kaktusfruktskött och lustigt nog smakade det som en blandning av kaktusfrukt och fikon.

Las Ramblas

Gick en sista promenad genom folktrånga Las Ramblas innan vi gjorde oss i ordning för kvällen.

Sista kvällen i Barcelona ville vi avsluta stort. Vi hade sett att det såldes kanin i Boquerian men inga av de intilliggande tapasrestaurangerna hade kanin på menyn. Istället letade vi upp en restaurang vid foten av Montjuïc.

 Vinprovning taverna Can MargaritTaverna Can Margarit

Taverna Can Margarit är en hemtrevlig och genuin katalansk restaurang i närheten av Poble Sec. När vi kom in fick vi först prova viner medan vi väntade på vårt bord. Vinet tappade vi själva upp från vintunnor.

 KaninPotatis

Vår sista måltid i storslagna Barcelona blev kanin kryddad med bl.a. timjan, rosmarin och vitlök, potatis tillagad på katalanskt vis, gröna oliver och lantbrödskivor med olivolja och tomat på.

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Hanna skriver:

    Ser fram emot ett riktigt bra reportage från nästa resa nu! Särskilt måste du hylla dina reskamrater!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s