Ich bin ein Berliner

Solen sken starkt på måndagsmorgonen. Vi hade stora planer på att åka till Reichstag vid Brandenburger Tor för att åka upp till utsiktsplatsen i glaskupolen högst upp i riksdagen och blicka ut över ett Berlin där våren är i antågande .

Reichstag

När vi kom fram fick vi information om att kupolen var avstängd en vecka framåt så vi fick nöja oss med att fota hopp- och grimasbilder framför Reichstag och Brandenburger Tor  istället.

KaDeWe

Då våra planer så ”abrupt” hade ändrats tog vi bussen till KaDeWe, Berlins motsvarighet till Harrods eller NK. Mitt intresse var främst att åka upp till våningen med matvaror. Till min stora glädje var en tredjedel av våningen var fylld med choklad, allt från påskchoklad till marsipanchoklad. Köpte bara en nougat att mumsa på innan lunchen.

 Curry wurst i marsipanCurrywurst

Vid marsipansektionen hittade Hanna marsipan i form av den tyska specialiteten Currywurst. Jag blev så sugen att jag föreslog att vi skulle äta den äkta varan från ett Currywurst-stånd längre ner längst Kürfurtsendamm.

Vi spenderade några timmar längs shoppinggatan och kollade i affärer som roliga Pylones, där jag köpte ett fiskskelett av gummi att ha tvål på och en tesil i form av en robot. Vi hittade även en affär som hade en hel våning fylld med juldekorationer.

Tyska kyrkan

På kvällen promenerade vi till vackra Gendarmenmarkt. Vi hade bokat bord på en restaurang i närheten, Augustiner am Gendarmenmarkt, och strövade runt i området innan. På en närliggande gata hittade vi till allas förtjusning en Ritter Sport-affär i två våningar. Utöver att de hade alla möjliga Ritter Sport-smaker och så kunde man själv komponera ihop en egen choklad.

Augustiner am GendarmenmarktRump steak

En Ritter Sport-påse senare befann vi oss på restaurangen, vars inredning och atmosfär förde tankarna till München. Både jag och Eve satte tänderna i varsin stek med örtsmör, friterad lök och potatis. Hanna och Nilla åt anka.

Efter ännu en bastant middag rullade vi ut från restaurangen. Vi tog S-bahn till Oranienburger Strasse och letade upp en bar att ta en sista drink i. Jag drack en drink med ginger ale, lime, rörsocker och rom jag lånade från Nillas ”drink”, som var ett helglas rom och en kanna körsbärssaft vid sidan om.

Kvällen rundades av på hotellrummet med skvallertidningar, midnattsblå potatischips och choklad med hasselnötter i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s