Es war alles

På den sista dagen av vår vistelse i Berlin tänkte vi hinna med att lära oss mer om det andra världskriget. Vi började på det judiska museet.

Judiska museet

Judiska museet hade våningar av information om judarnas historia, om antisemitismens ursprung osv. Det mest intressanta tyckte jag att utställningen om judehatet under andra världskriget var, olika sätt judar diskriminerades på, som att många tvingades ha en gul davidsstjärna i tyg med ordet jude på sig. Utställningen innehöll små berättelser med stort innehåll om olika personer och deras livsöden.

Vi besökte även infocentret vid minnesmärket över de mördade judarna. Det var en väldigt välgjort utställning om Förintelsen. Mätta på information om Förintelsen tog vi S-bahn till Oranienburgerstrasse, där vi intog vår sista måltid i Berlin på restaurangen ”Sophieneck”.

Wienerschnitzel

Blev klassikern Wienerschnitzel med skogssvamp och potatisklyftor till.

Nerför Oranienburger Strasse mot Alexanderplatz hittade vi mysiga gator med rolig shopping. Vi hittade även ett ”Häagen Dasz”. Dekadenta som vi är beställde vi alla glass i överflöd.

Häagen dazs

Jag åt en ”Chocolate Journey”. Jag fick fyra glas med fyra olika chokladsmaker och olika tillbehör, såsom hallon och kakbitar.

Med smaken av glass kvar i munnen åkte vi mot flygplatsen för att byta ut våriga Berlin mot vinterkyliga  Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s