Taking a bite of the Big Apple

Resan till New York var jag lite nervös inför att göra. Jag har länge sett fram emot den och hoppades att förväntningarna skulle motsvara det verkliga New York samt att det är första gången jag är utanför Europa.

Efter en niotimmars flygning till USA landade vi på Newark flygplats vid lunch amerikansk tid. Vi tog hotellets buss direkt in till Manhattan (vi bor i Queens med en underbar utsikt över östra Manhattan).

Empire State Building

Vi promenerade förbi Chrysler Building. Häftigt!

Green Chiles Cheeseburger

Till lunch/middag stannade vi till vid ett hamburgarhak för en ”Green Chiles Cheeseburger”. Fingerlickin’ good.

Grand Central Station

Mittemot Chrysler Building låg Grand Central Station som vi smet i på för att se insidan av byggnaden som har varit med i så många filmer man sett.

Vi hade ingen planering för vad vi skulle göra under den första dagen så vi promenerade bara runt, flanerade längs gatorna som verkade intressanta och försökte känna in stadens rytm. Vi passarade även Flatiron Building och Union Square, men det kändes som vi bara skrapade ytan av allt som finns att se i denna mångmiljonstad.

MargaritaTortaria

I universitetsområdet hittade vi en mysig mexikansk restaurang som hette ”Tortaria”. Där satte vi oss vid baren för att pigga upp oss med varsin drink.

Times Square

När det började mörkna kände vi båda av jetlaggen. Efter att ha passerat det blinkande infernot Times Square tog vi tunnelbanan till Queens för att sova ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s