Regn över Gotham

Det var en häftig känsla att vakna upp på tisdagsmorgonen, dra för gardinerna från fönstret och blicka ut över ett levande New York. Dagens såg ut att bli fin, därför tänkte vi att vi skulle åka till södra Manhattan därifrån Staten Island-färjan går. Målet var att få en glimt av den berömda Frihetsgudinnan.

Frihetsgudinnan

Och på en liten ö stod hon stolt, Frihetsgudinnan!

Under båtfärden hade det börja regna. Ingen av oss hade förutsett att vädret skulle växla så snabbt så vi hade varken klätt oss för regnväder eller hade ett paraply med oss. Därför tog vi oss till restaurangen Heartland Brewery för att vänta ut regnet.

Mac & Cheese

Jag hade cravings för ”Mac & Cheese”, så det blev mitt lunchval. Väldigt gott såklart eftersom det är så onyttigt.

Regnvädret hade inte gett med sig när vi åt lunch så vi tillbringade någon timme inne på Macy’s. Klädpriserna här i NY känns ganska överkomliga. Jag handlade inget, men Thomas köpte tre par Levi’s jeans för under tusenlappen.

Till middag letade vi upp ett hotell på västra Manhattan där vi tänkte äta middag, men inte i själva hotellrestaurangen…

Burger jointBurger joint rules

Hotellet som vi letade upp var väldigt lyxigt. Vi hade tagit oss dit för deras burger joint som var så hemligt att vi fick fråga informationen om ”vägbeskrivning”. Vi blev hänvisade till en smal gång bredvid receptionen där en skylt på en hamburgare lyste upp ingången till burger jointen.

Interiören i den lilla restaurangen var markant annorlunda från hotellet. Vid kassan fanns en skylt med regler som man skulle följa vid beställning, annars fick man ställa sig sist i kön.

Burger joint burger

Deras hamburgare var inte den bästa jag ätit, även om den var väldigt god. Det som kändes värt besväret att hitta dit var konceptet med det hemliga hamburgarhaket och den mysiga inredningen.

Mätta tog vi oss ner till Soho för drinkar. Vi satte oss på den underjordiska ryska baren Pravda, tog varsin drink och lyssnade på experimentellt pianospel.

image

Efteråt kände vi inte att vi ville till hotellet på en gång. Istället hamnade vi på en mexikansk restaurang, där jag beställde den äckligaste drinken jag smakat i hela mitt liv: en Michelada. Utmanade Thomas, som instämde i att drinken var odrickbar, till att dricka halva drinken, sedan var vi klara med Manhattan för dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s