Dinosaurier, sköldpaddspyramid och isglass

Dimman låg tjock över Manhattan när vi vaknade tidigt på onsdagsmorgonen. Dagen innan hade vi dock lärt oss att alltid ha en plan B för tråkigare väder. Dagens plan B var Museum of Natural History.

Museum of Natural History

Museum of Natural History har många välgjorda utställningar i olika teman. Mina favoritsektioner var utställningarna med djur från olika kontinenter samt…

Dino

… avdelningen med dinosaurier och andra utrotade djur. Detta skelett ska vara ett äkta Tyrannosauros skelett. I rummet bredvid kunde man även beskåda mammutskelett i olika storlekar.

Mätta på intressanta syner men hungriga rundade vi museets hörn där vi hittade ett Shake Schack. Vädret hade hunnit slå om, dimman hade lyft och det var riktigt varmt och fuktigt ute.

Shake Shack

Det var fullt inne på restaurangen så vi beställde varsin SmokeShack-hamburgare och satte oss på en bänk i allén på sidan av museet. Jag hade köpt till pommes frites och världens godaste milkshake med jordnötssmörsmak, yum yum.

Efter det enorma kaloriintaget strosade vi in i Central Park som låg alldeles bredvid museet.

Central ParkSköldpaddor

Det var avkopplande att vandra igenom grönskan och komma ifrån bilbullret. I sjön såg vi ett roligt fenomen, sköldpaddor som hade klättrat upp på stenar och t.o.m.hade klättrat upp på varandra för att få solsken. Såg ut som de försökte göra en sköldpaddspyramid.

Central Park

Ett av de finare stråken i parken är allén med amerikanska almar.

När det började bli riktigt hett, för hett för att vandra genom Central Park även, tog vi oss till Soho för att svalka oss med drinkar.

Popbar

Av en händelse gick vi förbi ”Popbar” en bar med uppfriskande glassar. Jag kunde inte låta bli att köpa en isglass med jordgubbssmak.

Noho

Området kring Soho var väldigt mysig och väldigt annorlunda från områdena i Midtown. Vi promenerade under trädskuggorna och kikade in i några butiker.

Risotto

I Soho låg även risottorestaurangen ”Risotteria”, dit vi på kvällen begav oss för middag. Jag valde en mumsig risotto med mozzarella, portobellosvamp och tryffelolja.

En mojito på mexikanske ”Tortaria” fick avsluta tredje kvällen i New York.

Annonser

3 kommentarer Lägg till

 1. Hanna skriver:

  Hehe, mycket hamburgare blir det!
  Hur gillar ni NY, hur är känslan?

  1. 2livelife skriver:

   Ja och fler kommer det att bli ;P vi har det bra här, det är olika känslor beroende på vilken stadsdel man är i. Jag gillar Williamsburg och Noho än så länge 🙂 där är det en softare attityd och mysigare gator 🙂

 2. Hanna skriver:

  Vilka söta sköldpaddor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s