Life is a box of chocolate

Värmen slog emot oss redan utanför hotellrummet på torsdagsmorgonen. Dimman från dagen innan hade lyft helt från Manhattans skyskrapor och solen sken obarmhärtigt. Vi tog flykt till skuggiga Central Park och Central Park Zoo.

Vi började i Central Park Zoo. Första delen av djurparken var ett stort djungelliknande rum med färgglada fåglar, akvarium med pirayor och terrarium med ormar och giftgrodor.

Orm

Central Park Zoo är en liten park men har flera intressanta djur såsom skygga snöleoparder, uppmärksamhetssökande sjölejon och pilsnabba pingviner. I ett hörn av parken hittade vi även en…

Isbjörn

… isbjörn, som såg ut att ha det varmt. Sötaste djuren i parken var däremot…

Röd panda

… de röda pandorna. Supercute!

När det började närma sig lunchtid tog vi oss till en mataffär för att köpa färdiglagad mat att ta med till en picnic i parken. Då vi har ätit så många hamburgare samt annat onyttigt kände vi båda att vi ville ha något nyttigare att mumsa på.

Picnic i Central Park

Vi köpte kycklingklubbor, blandsallad och melon samt jordgubbar och satte oss under ett träd med stor lövkrona med utsikt över en baseballmatch.

Mätta och trötta av värmen letade vi oss till en skön äng mitt i Central Park med skön gräs att ta en tupplur i. Hade kunnat lata mig där i timmar. Istället fortsatte vi till Strawberry Fields.

Imagine

In memory of John Lennon.

Thomas ville åka till Hershey’s för att inhandla choklad. Vi tog tunnelbanan till Times Square och gick bananas både inne i Hershey’s och M&M store, där vi inte köpte något men dreglade ner hela affären.

Den ”smala” lunchen vi hade ätit gjorde oss snabbt hungriga igen. Vi hade fått tips om att gå till restaurangen ”Bubba Gump Shrimp Co”, en restaurang med Forrest Gump-tema. En rolig detalj vid borden var två skyltar, den första med texten ”Run Forrest Run”, vilket bestyder att man inte vill ha någon service för tillfället. Vill man ha uppmärksamhet från servitörerna tar man fram den andra skylten där det står ”Stop Forrest Stop”.

Shrimper's heaven

Menyn på ”Bubba Gump Shrimp Co” hade för många intressanta maträtter. Efter mycket vånda av beslutsångest valde jag till slut ”Shrimper’s heaven” med räkor tillagade på tre olika sätt som serverade med pommes frites och tre olika dipsåser. Gott gottigott gott! Min lemonad med jordgubbar i var också gudagod.

På kvällen satte vi oss på ”Peasant Wine Bar” och smuttade på prosecco och Bellini-drinkar.

Cassata de Ricotta

Vi delade även en ricotta cheesecake med pistageglass. Och det var den fantastiska dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s