Långa stränder och vackra berg

När jag vaknade upp till trafikbruset på lördag morgon hade jag svårt att ta in att vi var i Rio de Janeiro. Vi hade rest från ett snöklätt Sverige och bytt vinterjackan mot färgglada bikinis och tunna strandklänningar. Värmen i Rio var mer än välkommen.

Efter en fin frukost på hotellet snörde vi på oss promenadskorna för att utforska staden till fots. Vi började med att runda hotellets hörn och där var den…

Copacabana

Copacabanastranden! En gul sandstrand full av parasoll och badande brasilianare. Vi gick längs hela strandpromenaden och stannade endast för att ta en törstsläckare i form av en kokosnöt till bredden full med kokosvatten.

Eve med kokos

Efter vi klunkat i oss halva kokosvattnet tog vi oss till nästa legendariska strand Ipanema. Där hittade vi en klippa att vila oss på och solbada. Termometern visade då 37 grader.

Lagoa

Vår rundvandring tog oss sedan i mot stan till Lagoa, en sjö mitt i Rio. Därifrån kunde man skymta Rios mest berömda sevärdhet Jesusstatyn. Trötta och varma bestämde vi oss för att röra oss sen tillbaka mot hotellet, byta om till bikini och bege sig mot stranden.

Parasitblommor

Längs vägen hittade vi intressant grönska såsom detta träd som blev parasiterad på av en blomsterväxt.

Vattnet vid Copacabana-strand var varmt så vi kunde kasta oss i direkt. Vågorna var ganska höga men efter en stund lärde vi oss att flyta ovanpå för att undvika kallsupar. Hela eftermiddagen spenderades på stranden i solstolar och i vågorna.

Getting ready

När mörkret lagt sig över Rio mötte vi upp Cesar, en brasilianare vi lärt känna på stranden. Tillsammans gick vi till en restaurang och åt brasiliansk buffe.

Brasiliansk mat

Vi åt på en restaurang med brasiliansk buffe. Brasiliansk mat verkar bestå mycket av friterat och kolhydrater såsom ris och potatis.

Efter maten tog vi oss ner till stranden där vi beställde in goda caipirinhas och pratade tills klockan blivit sent.

Annonser

3 kommentarer Lägg till

 1. Malin skriver:

  Låter som att ni har det riktigt härligt!! 🙂

  1. 2livelife skriver:

   Vi hade det alldeles alldeles underbart i Rio 🙂

 2. Hanna skriver:

  Det ser varmt ut! Roligt med lite reportage!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s