Jesus i höjden

Söndag morgon bestämde vi oss för att göra en utflykt upp till Corcovado för att kika närmre på ”Cristo Redentor”, Rios berömda symbol som blickar ut över hela staden. Planeringen passade bra eftersom de flesta affärerna var stängda och stora flockar med badsugna vallfärdades till Copacabana strand. Efter flera turer med olika bussar och med olika vägbeskrivningar i huvudet hamnade vi slutligen på bussen som skulle ta oss upp på berget. Den körde uppför skumpiga vägar, genom favelaliknande områden och tropisk skog.

Cristo Redentor
Högst på toppen breder han ut sina armar över Rio. Utsikten från den punkten var fantastisk även då Rio alltid tycks ha ett täcke av dis över sig. Vi köpte varsin isglass för att svalka oss i hettan. När vi tröttnat på att trängas med andra turister tog vi bussen nedför till Cocacabana.

Väl nere i våra ” hemtrakter” åt vi lunch, brasiliansk buffé igen och besökte de få affärer som var öppna. Jag hittade ett par jeansshorts, ett par kilklacksskor med guldnitar och en blå topp med spets i hela ryggen, vilket verkar vara på modet i Rio. Resten av eftermiddagen tillbringade vi på vår strand.

På kvällen drog vi på oss våra fina kvällsoutfits, jag i min nya topp och nya skor, och satte oss vid en bar vid stranden.Caipirinhas

Dagen avslutades med varsin god caipirinha.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s