Den gömda inkastaden

02:30 började mobilens larm att tjuta. Trötta av sömnbristen klev vi upp för att göra oss i ordning för dagen. Eve hade mirakulöst blivit av med sin magknip, vilket var otroligt bra. Idag skulle vi nämligen till det legendariska Machu Picchu, ett av de nya sju underverken. Sömniga åkte vi Inkatåg från Ollantaytambo genom de dimtäckta Anderna. Tåget tuffade på genom ett djungellikt bergslandskap fram till staden Aguas Calientes där vi skulle ta buss upp till Machu Picchu.

Machu Picchu

Machu Picchus plats bland de sju underverken är väl förtjänad. Inkastadens läge och de välbevarade ruinerna är fantastiska.

Llamor

Jag umgicks med llamor som verkade vara obesvärade av min närvaro.

När vi tillbringat ett antal timmarna i Machu Picchu och klättrat oss trötta uppför trapporna längs bergssidorna kom eftermiddagsregnet svepande över bergskedjan. Då tog vi bussen ner till Aguas Calientes där vi åt lunch. Vi hade flera timmar kvar tills tåget tillbaka skulle gå så vi utforskade staden och köpte souvenierer på marknaden intill tågstationen när regnet hade lättat.

Aguas Calientes

De sista timmarna satt vi på en bar ovanför den rasande flod som forsar bredvid Aguas Calientes, där vi drack varsin drink. När vi väl satt där började det regna igen, denna gång med större kraft. Regnet tilltog i styrka och orsakade en timmas försening på vårt tåg, som redan skulle gå väldigt sent.

Dyngsura och huttrande satt vi i väntsalen på tågstationen när strömmen gick. Vi väntade i mörkret tills vi fick gå ombord tåget där jag somnade och drömde att tåget körde genom rasande vatten. Ett dygn efter att vi klivit upp ur sängen bäddade vi ner oss, frusna och utmattade men fulla av intryck från Machu Picchu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s