Öknens fångar

Jag vaknade tidigt nog för att se soluppgången gå upp i väster genom vårt hostels smutsiga fönster.

Soluppgång

Samtidigt som de rödorange färgerna bleknade bort vaknade stället till liv. Några sprang ut till den varma källan för ett sista dopp, andra fixade med sina packningar och frukost dukades fram.

När frukosten var uppäten och alla väskor och annan packning var fastsurrade på jeeparnas tak begav vi oss ut för att hinna med så mycket som möjligt under utflyktens sista dag.

Salvador Dali öknen

Efter någon timma var vi framme vid öknen som sägs ha inspirerat Salvador Dali i hans konstnärskap.

Imagen 218

Den sista sevärdheten, den gröna lagunen, hade inte blivit grön när vi hoppade ur jeepen. Precis som med den röda lagunen behövdes vind för att den skulle ändra färg och vinden skulle blåsa först på eftermiddagen. När vi skulle åka ifrån platsen fick chauffören problem med bilen. En lång stund såg han bekymrad ut och vi befarade att vi skulle vara kvar vid lagunen så länge att den skulle hinna skifta till grönt. Jag kände mig något stressad av att motorn inte fungerade eftersom vi skulle hinna med nattbussen till La Paz. Vi var mitt ute i ödemarken, mobiler hade ingen täckning där och de andra jeeparna i karavanen hade åkt över riksgränsen till Chile med sina passagerare. Lyckligtvis anlände andra jeepar vars chaufförer kunde hjälpa till och efter en och en halv timma kunde vi köra den långa vägen tillbaka till Uyuni.

Väl tillbaka i Uyuni skyndade vi oss till adressen där vi skulle kliva på nattbussen tillbaka till La Paz. Det visade sig att vi hann i god tid och kunde se fram emot ännu en skumpig natt på bussen som skulle ta oss genom halva Bolivia.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s