Valparaiso

På måndagförmiddagen tog vi bussen till kuststaden Valparaiso, som även kallas Stilla havets juvel, som ligger bredvid Viña del Már.

valparaiso tjejer

Där promenerade vi runt, åkte bergbana och fotade de charmiga husen i staden. Den här fina bilden på oss har Hector tagit.

Valparaiso

Innan vi åkte till Valparaiso varnade Ems för att staden ibland luktar illa. Det gjorde den också, i vissa kvarter luktade det som rutten fisk och avlopp, men staden hade sin charm ändå. Jag gillade de mångfärgade, barackliknande husen som täckte sluttningarna. Strosa runt bland tyskinspirerade hus var också mysigt.

Innan lunch gick vi ner mot vattnet för att ta en båttur i hamnen. När vi klev ner i båten hade det helt plötsligt blivit finare väder. Himlen var blå och solen sken.

valparaiso

Båten puttrade runt längs kustlinjen, närmre stranden ska det ha legat sjölejon som solade sig, men jag såg dem tyvärr inte. Istället kollade jag på pelikanerna som dök efter fisk.

Vi åt lunch i Valparaiso och tog sedan bussen tillbaka till Viña del Mar, där vi skulle samla ihop vår packning och sedan bege oss till busstationen

På bussen till Santiago beställde Hector sushi åt oss för hemkörning. Jag hade sett fram emot att få äta chiliensk sushi länge, då jag hört så mycket om den.

Chiliensk sushi

Vissa av sushi-bitarna hade philadelphiaost i, superdupergott! Det var värt all väntan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s