Mitt livs resa

Resan genom Sydamerika fyllde huvudet med intryck och hjärtat med känslor som är svåra att beskriva i text. Nedan visas några bilder som förhoppningsvis kompletterar de tidigare inläggen jag lagt upp.

Brasilien:

Copacabana

Vårt hotell i Rio de Janeiro låg på en större gata som låg parallellt med Copacabanastranden. Såhär såg gatan ut från vårt sovrumsfönster. Vi brukade svänga in på det närmsta hörnet för att ta oss ner till stranden.

Frukost i Rio de JaneiroFrukost i Rio

Frukosten på hotellet var en av de bättre hotellfrukostar jag ätit. Deras scrambled eggs var underbart goda och varje dag serverade de färsk, fräsch, exotisk frukt. Jag älskade mangon. Varje morgon testade jag också en av deras många juicer,  såsom juice med cashew- eller vattenmelonsmak.

Peru:

Aguas calientes

När vi väntade på vårt tåg till Cuzco efter en lång dag uppe vid Machu Picchu promenerade vi genom Aguas Calientes för att fördriva lite tid. Här passerar vi en fotbollsmatch. Många av husen i byn, men även i andra peruanska byar och städer, saknade glas i sina fönster, vilket vi tyckte var märkligt.

Starbucks i Cuzco

Här är en bild på en vanlig byggnad i Cuzco som rymmer Starbucks på andra våningen. Det måste vara det coolaste Starbucks jag sett.

Bild 928

Sista kvällen i Cuzco åt vi middag på ”Deva Restaurant”, där vi träffade en väldigt trevlig servitör som bjöd oss på peruansk pisco. Vi delade på detta glas med pisco, som var smaksatt med passionsfrukt. Det var starkt men gott.

Bolivia:

La Paz

La Paz var en stad som lämnade ett stort avtryck i mig. Det beror delvis på den guidade turen vi tog genom staden, som förklarade mycket av det vi såg. Till höger på bilden syns cholitor med sina traditionella flätor.

Bild 1010

Under utflykten genom södra Bolivia stannade vi på på diverse ställen för att äta måltider som våra guider förberett åt oss. Här har de dukat fint inne i en byggnad gjord av salt inne i saltbyn Colchani.

Mat

Här är första lunchen vi fick under saltöknen-resan, som har anklagats för att vara orsaken till att många av våra färdkamrater blev magsjuka. Jag tror jag fick ett okej kycklingben, men jag slutade äta när kycklingen började skifta mot rosa.

Flowrs in the desert

Prästkrageliknande blommor i karg ödemark på nästan 5000 meter ö.h.

Kurragömma

Jag lekte kurragömma med Eve bland klipporna runtom stenträdet.

Hotell i La Paz

Efter att ha varit på resande fot i fem dagar och sovit på skumpande bussar och bott på enkla boenden med toaletter utan rinnande vatten var hotellrummet vi hade fixat för sista natten i La Paz himmelriket. Rummet var himla fint dekorerat, hade riktiga sängar, en fräsch dusch och toalett som gick att spola.

Chile:

Bild 1266

Valparaiso var himla charmigt med lagom slitna byggnader i olika färger.

Graffiti i Valparaiso

Det var populärt att pryda väggarna med graffiti i Valparaiso.

Maipo

Här är jag vid floden Maipo där vi stannade till under vår utflykt uppe i bergen. Det kändes som en väldigt mäktig plats.

Cuchufli

Hector köpte sötsaker till mig och Eve som vi hade som färdkost på vägen hem. Himla gulligt av honom! Det var chokladstänger fyllda med något som jag tror var dulce de leche. Jag sparade några så att jag kunde dela dem med Thomas väl hemma igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s