Potetgull

Redan innan vi anlänt till Oslo hade jag och Thomas en plan för hur vi skulle hålla vår budget. Eftersom vi hade frukostbuffé på hotellet tänkte vi äta oss ordentligt mätta på frukosten och sedan äta en lunch/middag på eftermiddagen. Sagt och gjort, vi fyllde våra tallrikar med äggröra, bacon, svamp, grillade tomater, bröd och pålägg. I våra skålar trängdes yoghurt, müsli, honung och nötter.  Jag kunde inte motstå att äta både konserverade persikor och färska wienerbröd.

Brunost

På frukostbuffén passade jag även på att smaka brunost. Den föll mig dock inte riktigt i smaken.

Dagens promenad började vid Oslos stolthet operan.

Operan

Man kan promenera upp och runt på operans tak, så det gjorde vi.

Thomas uppe på Operans tak

Älsklingen uppe på taket.

Väl nere igen satte vi kurs mot Vigelandsparken. Vi passerade Karl Johann, det kungliga slottet tills vi hamnade i stadsdelen Majorstuen som känns som en blandning av Östermalm och Södermalm.

Vigelandsparken

Till slut hamnade vi i den fina Vigelandsparken, som var full av folk som umgicks på de gröna gräsmattorna.

Vigelandsparken

Vi gick runt i parken och kikade på alla skulpturer som smyckade den.

Då vi ätit så mycket till frukost blev vi aldrig riktigt hungriga vid lunchtid. Istället satte vi oss ner på Peppe’s Pizza senare på eftermiddagen för att testa pizza med rømme, som påminner om gräddfil.

Pizza med römmer

Vi delade på en pizzaslice med pepperonikorv på och en med biff. Det var supergott att doppa i rømmen.

Drinkarna i Oslo är även de dyra, dock ville vi ändå få lite semesterkänsla med en god drink, så vi gick till ”Bar Boca” i Grünerløkka.

Pisco Raspberry Rickey

Det var mysigt att sitta på uteserveringen och titta på alla människor som gick och cyklade förbi sörplandes på en ”Pisco Raspberry Rickey”.

När det började kurra i magen av hunger gick vi till restaurangen Døgnvill som ligger utanför mathallen. Dagen innan hade vi hittat restaurangen och sett att dess meny var fylld av olika hamburgare som fångade intresset.

Marockansk hamburgare

Mitt val föll på en marockansk hamburgare. Det var en hamburgare med en blandning av torkade frukter, aprikoser, russin, fikon, på. Annorlunda, men väldigt gott.

Nina hamburgare

Thomas beställde hamburgaren ”Nina”, med gorgonzola, parmaskinka och fikonmarmelad på, som var minst lika god som min.

Internasjonalen

Efter middagen hamnade vi på baren ”Internasjonalen” vid Youngstorget.

Drinkar

Där drack vi uppfriskande drinkar, jag en ”Limonada Real” och Thomas en ”Caricou Rum Punch”.

När kvällen infunnit sig och vi var klara med våra drinkar strövade vi runt bland Oslos gator och studerade människorna som rörde sig runt i staden på lördagskvällen. Förvånansvärt många tycktes vara berusade och många poliser var ute och försökte behålla lugnet på uteserveringarna längs Karl Johann. Nöjda med dagen återvände vi till hotellet.

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Eve skriver:

    Åhh brunost vad gott! Jag brukar äta det på rostad macka med jordgubbssylt. Så mumisgt. Brukar ibland köpa med mig brunost när jag åker till Stockholm bara för att det är så gott! Du ska testa med jordgubbssylt också! 😀

    1. 2livelife skriver:

      Kanske får ge den en chans till då 😛 duuu, jag hittade inte fruktchimpansen 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s