Haag och Haarlem

På torsdagsmorgonen fick Thomas och jag ett ryck och satte oss på tåget mot Haag. Med fem dagar i Amsterdam kan man gott avvara en dag till att se mer än huvudstaden tänkte vi.

Väl i Haag åt vi lunch för att orka ta ett varv runt i staden. Eftersom vi spontant hade åkt in till Haag hade vi inte gjort några efterforskningar i vad staden hade att visa.

20140810-223157.jpg

Den sevärdhet vi kände till och var mest intresserade av var Fredspalatset. Fredspalatset används av både Internationella Domstolen och Haagtribunalen. När vi väl hade hittat och sett denna vackra byggnad var vi trötta på att gå runt i Haag så vi satte oss på tåget tillbaka mot Amsterdam.

På väg in mot Haag passerade vi en stad som hette Haarlem, som vi båda tyckte såg intressant ut, så när tåget stannade till i Haarlem på tillbakavägen så smet vi av det. Haarlem var långt mycket mysigare än Haag. Vi gick genom små gränder med gamla hus täckta av grönskande rankor. Vi följde en kanal tills vi hamnade…

20140810-223327.jpg

… vid denna urgulliga kvarn.

20140810-223522.jpg

Vädret i Nederländerna hade varit ganska milt och regnigt, men denna dag gassade solen. Efter att ha varit ute i solen hela dagen tyckte vi att vi förtjänade att sätta oss i skuggan av ett parasoll vid detta mysiga torg och sörpla på öl och cava.

När vi, senare på eftermiddagen, var tillbaka i Amsterdam följde vi ”kuststräckan”. Vårt mål var bryggeriet ”Brouwerij ‘t IJ”, vars kännetecken var en kvarn som syntes på långa vägar.

20140810-223708.jpg

I bryggeriet var det fullt med ölsugna besökare som umgicks utanför med varsin öl.

20140810-223740.jpg

Vi hade inget behov av att trängas utomhus så vi beställde några öl för provsmakning och en skål nötter till och myste därinne istället och tittade på alla glada som beställde öl i baren.

20140810-223803.jpg

När sista ölen hade hällts upp för kvällen på kvarnbryggeriet promenerade vi den långa vägen till hotellet med utsikt över solnedgången som gick ned bakom Amsterdams sneda hus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s