Höstmys

Vi började den fjärde dagen i den holländska huvudstaden med att köpa frukost på ett bageri och mumsa på våra varma croissanter på väg mot Vincent van Gogh-museet.

Jag har varit förtjust i Vincent van Gogh konst sedan jag såg hans tavla med med gula fält och cypresser på Brittiska Nationalgalleriet. Mina favoriter på van Gogh-museet var tavlorna han målade strax innan sitt självmord, speciellt ”Wheatfield with crows”, en tavla som har spekulerats avspegla van Goghs dödslängtan pga sina olycksbådande färger och motiv.

20140812-172530.jpg
När vi gått ett varv runt museet och sett samtliga tavlor det hade att visa gick vi till Vondelpark, som ligger i närheten av Amsterdams museumområde, för att rensa skallarna. Jag tyckte att det kändes väldigt höstigt eftersom regnet hängde i luften. Vi såg t.o.m. ett träd vars löv skiftade i rött.

20140812-172615.jpg
Runt lunchtid bänkade vi oss på en restaurang som hade ”riktig” mat på menyn, då vi båda var trötta på snabbmat. Vi beställde överraskningmenyn, så jag har ingen aning om vad vi åt utöver att det var någon sorts fisk, potatis och morotspuré. Gott var det.

20140812-172704.jpg
Efter lunchen gick vi in mot centrum. På vägen fick vi syn på en flytt. Bord och stolar firades ner från lägenheten.

20140812-172741.jpg
När regnet började falla tog vi vår tillflykt i en mysig bar, som var inredd med gamla bilder över kvarteret och ljusslingor. Vi satte oss vid ett öppet fönster och tittade på förbipasserande cyklister.

Hela eftermiddagen var regnig och grå, men på kvällen när vi skulle på middagsjakt var vädret bättre.

20140812-172820.jpg
I Pijp-området snubblade vi på ett bryggeri som såg livat ut. Med varsin öl i handen väntade vi på ett bord där.

20140812-172855.jpg
Så himla varmt som det var blev jag glad över att få ett bord på uteserveringen. Jag gnagde på revbensspjäll och blev verkligen proppmätt. Mätta tog vi en tur runt i Pijp, som verkar vara ett område där många holländare hänger, innan vi var färdiga för dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s