En dag längs kanalerna

Morgonen var mulen och sval när vi gick genom stadsdelen Pijp för att komma till Albert Cuyp-marknaden.

20140812-181752.jpg
Vi hittade marknaden som sträckte sig längs flera kvarter. Där såldes grönsaker, chark, ostar, sötsaker och kläder. Marknaden säga ha riktigt goda, färska Stroop Waffles, men vi hittade bara dem i paketerad form.

20140812-181836.jpg
Jag intresserade mig mest för osten, men ingen av oss köpte något från marknaden.

Resten av förmiddagen spenderade vi i området ovanför Pijp, där vi hamnade på en gata med mysiga kaféer och klädaffärer som Thomas ville in i.

Under de dagar vi hade varit i Amsterdam hade vi hunnit se väldigt mycket av staden och dess kanaler. Det enda som saknades var att se staden från en båt.

20140812-181951.jpg
Strax innan lunch satte vi oss på en båt som navigerade runt på de större kanalerna. Jag tycker alltid att det är mysigt med båtfärder, dock hade vi redan sett alla kanaler båten åkte längs.

20140812-202241.jpg
Lite drygt en timma senare klev vi av båten och gick mot Westerkerk förbi Anne Franks hus där kön fortfarande var miltals lång. Istället för att ställa oss i den gick vi och åt pizza till lunch.
Hela eftermiddagen tillbringade vi i Jordaan vid 9 Straatjes, i Vondelpark och resten av museumområdet.

Kvällen innan hade vi gått förbi en restaurang som verkade väldigt populär som vi tänkte att vi skulle besöka nästa gång det fanns plats. Semesterns sista middag tillbringade vi därför på ”The Fat Dog” som endast hade korv på menyn.

20140812-202321.jpg
Jag lyxade till kvällen med korv och bubbel-menyn. Jag valde en ”Jacky Sapporo”, varmkorv i bröd med rättika, ingefära, wasabimajonäs och sesamfrön.

När det började skymma rörde vi oss in mot stans mitt. Vi tog vägen genom museumområdet, den stadsdel i Amsterdam vars atmosfär jag tyckte bäst om. Vi hade tänkt att vi skulle ut och dansa men de flesta klubbar krävde att man skrev upp sig på gästlistan veckor i förväg, därför promenerade vi på de livliga gatorna förbi Leidseplein till kanalen Singel.

20140812-202431.jpg
När vi kommit en bit från den livligaste gatan hittade vi en uteservering intill kanalen med svag belysning från levande ljus. Vi satte oss vid kanalkanten och drack varsin belgisk öl.
Från vissa av de omkringliggande, skeva husen kunde vi höra hur lördagsnatten firades med hög musik. Vid kanalen Singel skålade vi för natten och för den fina semester vi haft tillsammans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s