Empanadas och Fejktårta

På tisdagen bytte vi ut den tropiska värmen i Rio mot den svalare staden Buenos Aires. När vi steg ut från flygplatsen kändes det som att vi hade hamnat på en plats som var med europeisk än andra städer i Sydamerika. Taxin som tog oss in mot hotellet åkte förbi gröna parker och längs långa avenyer. Redan då hade jag på känn att jag skulle gilla staden.

I Buenos Aires bor Rafael, som jag träffade i Santiago året innan. Han och hans vän Brittany hämtade upp oss på vårt hotell för en liten rundtur i staden. Vi gick mot stadsdelen San Telmo, där Rafa bor med sin tjej.

20150222-112554.jpg
På väg till San Telmo gick vi förbi Plaza de Mayo och det rosa huset Casa Rosada där Argentinas president bor. Även Evita Peron har bott i det huset. 20150222-112627.jpg
Eftersom vi var något hungriga stannade vi vid ett hål i väggen och köpte empanadas fyllda med lamm och fläsk.

20150222-112735.jpg
Några kvarter bort låg en engelsk pub där vi slog oss ner och tog ett glas tillsammans.

Klockan hade hunnit bli nästan nio när vi klev ut ur puben. Rafa undrade om vi ville med hem till honom och fira att en av hans mostrar, som var på besök från Sao Paolo, fyllde år. Eftersom bagerierna hade stängt för dagen fick vi gå till ett snabblivs för att hitta en tårta där.

20150222-112820.jpg
Väl hemma hos Rafa fick vi varsitt glas vin och försökte konversera med hans mostrar som bara kunde portugisiska. Vi hade inte hittat någon tårta, istället stod Rafa och Brittany och smetade Nutella på en sockerkaka i köket. Det var oerhört trevligt att vara hemma hos någon och äta sockerkakstårta. Efter några timmar började vi däremot att känna oss trötta efter resan så vi tackade för oss för denna gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s