Adentro dinner club

Onsdagsmorgonen var sval och himlen var molnig. Väderprognosen hade visat att det skulle regna från och till hela dagen. Vi bestämde oss därför att leta reda på olika gallerior att utforska. Vi började med Galeria Pacifico som låg intill vårt hotell. Gallerian hade dock ganska dyra affärer så vi fortsatte till Galeria Recoleta. Där åt vi lunch på McDonald’s med utsikt över Cementario de la Recoleta.

20150224-123053.jpg
Efter lunchen strosade vi runt i kyrkogården Cementario de la Recoleta. Kyrkogården är full av mausoleum där olika familjer ligger begravda. Vissa av mausoleumen är pompösa och påkostade, som om de vore monument. Vi letade efter mausoleumet där Evita Peron ligger. Vi gick gata ner och gata upp och letade efter den mest påkostade graven. När vi var redo att ge upp fick vi hjälp att hitta familjen Perons mausoleum som visade sig vara rätt så anspråkslös.

Längre ner i Recoleta ligger Museo Nacional de Bellas Artes. Museet hade verk från många kända konstnärer som El Greco…

20150224-124246.jpg
… men jag var mer intresserad av att hitta konst från Sydamerika. De hade några sådana tavlor, det jag tyckte var bäst med museet är den tillfälliga utställningen ”La Seduccion Fatal”.

Efter en lång dag ute på stan återvände vi till hotellet. Så fort vi klivit in på rummet öppnade sig himlen. Regnet smattrade hårt mot fönstret. Jag hoppades på att regnet skulle avta eftersom vi skulle ut och äta middag senare. Regnet fortsatte dock att ösa ner. När det väl var dags att åka till stället vi skulle äta middag på var det omöjligt att få tag på en taxi. Efter mycket om och men fick vi ta tunnelbanan till stadsdelen Palermo. En timma försenade ringde vi på dörren till ”Adentro Dinner Club”.

20150224-124311.jpg
”Adentro Dinner Club” drivs av paret Kelly och Gabriel, som bjuder in gäster till sitt hem där de serverar hemlagad, argentisk mat. När vi klev in i lägenheten bjöd de oss på en välkomstdrink, hemmagjord passionsfruktslikör, och empanadas. Grillen på innegården var full av revbensspjäll, korvar och majskolvar.

20150224-124331.jpg
De övriga gästerna kom från USA, Kanada och Australien. Diskussionerna runt middagsbordet kretsade kring resplaner och de olika ländernas politik.

20150224-124438.jpg
Den första omgången mat vi blev serverade var tre typer av korvar. En blodkorv, en korv gjord på inälvor och den tredje var en fläskkorv. Korvarna serverades med chimichurri.

20150224-124502.jpg
Den andra tallriken var min favorit. Den fylldes med revbensspjäll, jättegod, argentisk biff, majs och ostfylld portobellosvamp.

20150224-124527.jpg
Trots att magen i stort sett var full fick jag i mig lite efterrätt som var grillat päron med mascarponegrädde. När den var uppäten lämnade de andra gästerna lägenheten. Jag, Thomas och Nazli stannade kvar en stund och småpratade med värdparet över ett glas vin om Argentina och om deras besök i Sverige året innan. När kvällen var slut var vi alla tre glada att vi lyckats ta oss till middagen trots allt. Det var en fin och minnesvärd middag.

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Hanna skriver:

    Men vilken jäsig idé! Hur ofta tar de emot gäster? Hur hittade ni dom?

    1. 2livelife skriver:

      De brukar ha några kvällar i veckan, osäker på om det är tre ggr eller fler. Kvällarna delar de upp också, så vissa middagar är det kött på menyn, andra fisk. Jag hittade de via resetidningen Vagabond som hade skrivit om ”hemliga” restauraranger och barer i Buenos Aires 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s