Den mörka staden

När vi planerade resan hade vi ingen tanke på att stanna till i Centralamerika, men eftersom vi skulle få vänta länge i transit mellan flyget från Chile till Kuba bestämde vi att vi skulle förlänga tiden i Panama med några dagar. Jag tyckte att det kändes, redan på flygplatsen, att vi hade lämnat Sydamerika långt bakom oss även om vi inte var långt därifrån. Känslan av att åka bilvägen in i staden, i en stadsdjungel med moderna skyskrapor, var blandad. Känslan var mäktigt, men samtidigt kändes staden som en kuliss.

20150322-202011.jpg
Taxin släppte av oss vid hotellet där vi skulle spendera fyra nätter. Vi hade bott på hotell med okej standard tidigare och fick därför en smärre chock när vi klev in på lyxhotellet Riu Plaza. Våra rum låg 30 våningar upp och hade helt otrolig utsikt. Sängarna var fluffiga och mjuka, därför vi stannade inne en stund och vilade.

Vi lämnade inte hotellet förrän det blivit mörkt. Gatorna utanför var dåligt upplysta, vilket jag tyckte var konstigt med tanke på de lyxiga skyskraporna i området. Vägarna var inte anpassade för att promenera vid och vi fick korsa bilvägarna så gott det gick i mörkret. Vi gick mot strandpromenaden, som inte skulle ligga så långt ifrån vårt hotell, i hopp om att hitta ett mysigt middagsställe. På vägen passerade vi flera internationella matkedjor som KFC, Pizza Hut och TGIF’s.

20150322-202030.jpg

Väl nere vid vattnet gick vi en bit längs strandpromenaden där vi mötte många löpare, däremot verkade det inte finnas mataffärer eller restauranger längs med strandvägen. Vi vände inåt mot staden igen och gick in på ”TGIF’s” där vi åt vår middag och diskuterade våra första upplevelser av detta land. Efter middagen var vi trötta och eftersom gatorna inte var anpassade för att promenera runt bestämde vi att vi fick vänta med att utforska staden tills nästa dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s