Allt vi inte hann med

Nazli mådde inte alls bra när vi vaknade på morgonen. Det verkade som att även hon hade råkat ut för en matförgiftning. Vi hade haft en plan på vad vi skulle hinna i Havanna innan det var dags att bege sig till flygplatsen, men den fick vi skrota. Jag och Nazli stannade inne på rummet under hela förmiddagen tills det var dags att checka ut och Thomas var ute och letade efter cigarrhandlare. Efter någon timma kom han tillbaka tomhänt och eftersom vi hade flera timmar kvar och Nazli mådde något bättre begav jag och Thomas oss in till stan för att köpa cigarrer att ta med hem. Det var svårt att få tag på en taxi in till Havanna, men efter viss möda hittade vi en som tog oss till Plaza Vieja. Vi var väldigt effektiva. Jag köpte några souvenierer och så köpte vi två lådor cigarrer, en till Thomas och en till Nazli.

20150408-231755.jpg
Vi stannade till vid El Morro. Vi hade sett den på avstånd från Malecon tidigare, men jag ville se den på närmre håll.

20150408-231916.jpg
Från El Morro tog vi en Coco-taxi. Upplevelsen vi fick av att åka Coco-taxi var det närmsta vi kunde komma till att åka i en gammal cabriolet. Det var så härligt att åka längs vattnet och låta vinden rufsa till håret. Dessutom var det roligt att puttra in på Nacional de Cubas uppfart i den runda, gula och inte speciellt lyxiga taxin .

20150408-231941.jpg
Från Nacional gick vi till parken som låg intill Calle 23. Där ligger en statlig glassförsäljare, Coppelia, som jag hade fått rekommenderad av en vän. Där köpte vi två glasskulor var, Thomas tog choklad och jag tog guava som är en ny favoritfrukt. Väldigt nöjda med vårt glasstopp stannade vi en gammal amerikanare som tog oss tillbaka till hotellet och Nazli. Det vi tyvärr inte hann med i Havanna var att besöka cigarrfabriken Partagás och att stanna till vid Plaza de la Revolucion. Vi hade åkt förbi det när vi anlände vid Kuba, men det hade varit kul att stanna till där. Men nu har vi iaf två anledningar till att åka tillbaka till Kuba.

Väl tillbaka på hotellet bar det av till flygplatsen och hem till Sverige igen efter nästan en månad på resande fot.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s