Den blå lagunen och sista måltiden

Söndagen var en solig och fin dag och det var inte alltför blåsigt ute. Vi såg fram emot att få spendera dagen vid den blå lagunen vid ön Comino. Med badkläderna på under kläderna och med bilen full av packning åkte vid mot Mellieha och hamnen där båten skulle avgå från.

På havet var vågarna tillräckligt höga för att det skulle kännas som att båten skulle kapsejsa, men det tog inte lång tid ínnan vi var framme. Redan från båten såg vi att det var väldigt mycket folk som också hade bestämt sig för att besöka blå lagunen. Båtar släppte av nya besökarna i hamnen var femte minut.

blue lagoon strandblue lagoon

Stranden var fullpackad med folk som låg inklämda intill varandra. Solbäddar och parasoll var dyra att hyra och maten som såldes från foodtrucks verkade dyr för det man fick. I vattnet kunde vi se personer som bar all sin packning över huvudet när de korsade sundet till den lilla ön mittemot Comino.

blomsterödla

Vi klättrade upp på ön för att leta efter ett lugnare ställe att bada på.

gozo

På andra sidan havet ligger Gozo som vi besökte första dagen. Efter att ha spanat runt efter en mindre folktät strand gav vi upp och tog båten tillbaka till stora ön. Istället var vi till Paradise Bay, där vi åt lunch (rekommenderar inte restaurangen där) och solade i sanden. Vågorna var för höga för att jag skulle bli sugen på att bada, bättrade bara på brännan tills det var dags att åka tillbaka.

hamnen i st julian'ssolnedgång st julian's

I St Julians’s hamn gick solen ner över vår sista dag på Malta. Jag och Thomas tog en kort promenad när vi duschat och klätt upp oss. Han med en cigarr i handen, som han alltid gör på resande fot.  Sedan mötte vi upp Sofia och Wettan igen för en sista, fabulös middag på Malta.

Vi hade bokat bord på ”Truffles and Truffles”, där vi tänkte slå på stort med förrätt, varmrätt, efterrätt och drinkar.

camembert

Thomas och jag delade på friterad camembert.

vaktlar

Sofia åt vaktlar till förrätt.

squid4

Godaste förrätten tyckte jag Wettans var. Friterad bläckfisk och pilgrimsmusslor.

varmrätt

Vi åt alla flat iron steak till varmrätt. Otroligt gott. Vi avslutade middagen med chokladfondant och drinkar och sa hejdå för denna gång till alla som jobbade på restaurangen.

Thomas och jag hade planer på att ta en sista barrunda, men vi blev avskräckta av alla fulla språkresestudenter. Ändå väldigt nöjda med kvällen återvände vi till hotellet för att vila upp oss inför morgondagens resa hem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s