Majja vs öl

På tisdagsmorgonen tog vi oss till Christianshavn för en liten utflykt. Vi var båda nyfikna på att se hur det ökända Christiania såg ut.

image

Redan utanför porten till Christiania möttes vi av fantasirik och färgsprakande graffiti.Synen vi mötte när vi väl gick in i Christiania var inte lika fin. Området var nedgånget och skumt. Vi beslöt oss ändå för att gå längre in.

image

Hela Christiania luktade av marijuana. Man får inte fota området där drogen säljs, som de kallar ”green light district”, men dessa stånd ligger precis intill. Stånden inne i ”Green light district” var täckta av tyg och påminde mer om grottor och säljarna ansikten var täckta av sjalar.

wpid-wp-1447262055561.jpg

image

Trots den färgglada väggkonsten tyckte ingen av oss att Christiania var ett lyckat projekt. Efter en snabb runda lämnade vi Christiania. Christianhavns gator utanför är ett finare område som definitivt är värt att ta en tur till.

image

Vi åt en enkel lunch på en restaurang intill Tivoli, som var fint dekorerat inför Halloween. Efter lunch gjorde vi ett nytt försök att besöka Carlbergs museum.

image

Turligt nog var det öppet denna gång. Vi kollade in Carlsbergs löjligt stora samling med ölflaskor från ölsorter världen över.

image

Vi skummade igenom rummen som beskrev Carlbergs historia och hur ölen tillverkas. Slutligen hälsade på Carlsbergs ståtliga hästar i stallet innan vi satte oss i baren för att dricka öl. Två öl ingick i biljettpriset och Thomas lyckades dessutom vinna en öl i mitt namn. Vi hann däremot inte dricka upp eftersom det var dags att bege sig till flygplatsen och hinna med flyget hem till Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s