Fightas mot jetlag

Vi anlände till Tokyo tidig morgon efter en väldigt långt flygtur. Det tog oss en stund att åka in till centrala Tokyo från flygplatsen, klockan var närmre lunchtid när tåget saktade in intill Shinjukus tågstation. Vi letade upp lägenheten som skulle vara vårt hem de närmsta veckorna, begav oss ut på snabblunch och bäddade sedan ner oss för en kort sovstund eftersom tidsskillnaden började göra sig påmind.

Ett par timmar senare tvingade vi oss upp ur sängen. Vi snörde på oss promenadskorna och kollade på kartan för att ta oss till Metropolitan Goverment Building. Med tanke på att Tokyo är världens största stad ville vi få en överblick på hur staden ser ut från ovan.

Ett antal våningar över marken spanade vi ut över staden men den enda byggnaden jag kände igen var Eiffeltornsliknande Tokyo Tower.

Väl nere igen och på väg tillbaka till lägenheten gick vi vilse och hittade en mysig gränd med små hål-i-väggen-restauranger.

Vi trängde oss in i den här flådiga lilla baren med taken dekorerade med sedlar, kristallkronor hängandes precis över disken och klassiska tavlor på väggarna. Jag smuttade på en ”Grasshopper”, Thomas klunkade i sig en kall, japansk öl ”Kirin”.

Vi var inte riktigt sugna på fler drinkar eller mat så vi gick en runda i Shinjukus blinkande och något skräniga kvarter utanför.

Vi tyckte båda bättre om den matosande gränden med de fina papperlyktorna, så vi återvände dit.

Vi fick plats på ett av alla ställen som serverade grillade spett. Vi valde ut ett par spett med kyckling, kycklingbullar och svamp. Till det beställde vi en soppa vars ingredienser vi inte var helt säkra på vad det var. Morötter och svamp var i alla fall i. När tallriken var tom, men inte skålen eftersom soppan var sådär, tackade vi för oss och gick tillbaka till vår lägenhet för att försöka sova.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s