Regnperiod i Tokyo

När vi drog isär gardinerna på måndagsmorgonen regnade det utanför fönstret.

Trots paraply blev vi blöta eftersom regnet blåste in under paraplyet.

Vi tog tunnelbanan till Shibuya och hälsade på hunden Hachiko. Sedan flydde vi in i affärerna kring Shibuya, vädret tillät inte annat än att spendera dagen inomhus med bland annat shopping.

Till min stora lycka hittade vi vid lunchtid sushirestaurangen ”Genki sushi”, vilket räddade hela dagen.

Vi fick sätta oss vid varsin platta där man knappade in sin beställning själv. Väldigt bra system som jag definitivt tror skulle funka i Stockholm. På skärmen kunde man se bilder på de olika sushibitarna och bläddra igenom dryckesval och andra tillbehör. När man hade beställt ett par sushi kom de utsvischande på tallrikar som på räls. Mycket underhållande.

Tempurasushin blev min favorit. Ål var också gott.

För de som inte är sugna på sushi finns även annat att välja på som friterade bläckfiskringar.

Det fanns även sushi med annat än fisk på. På dessa bitar fick vi jättegott, grillat fläsk. Det fanns även med små hamburgare, sparris/bacon och panerat fläsk på.

Ett kvarter bort från ”Genki Sushi” låg en djuraffär som sålde små valpar och kattungar. Jag tyckte att djuren var för små för att ligga i varsin glasbur som de gjorde och ville ta hem alla små hundvalpar.

Thomas hade dragit på sig en förkylning på planet på väg till Tokyo, så när vi var klara med Shibuya för dagen åkte vi tillbaka till lägenheten för att han skulle få vila sig lite.

Långt senare på kvällen strövade vi runt i Shinjuku i jakt på en bra middagsrestaurang. Alla bra restauranger hade köer med en timmas väntetid, så det blev att vi ställde oss i den betydligt kortare kön utanför pizzerian ”800 degrees” vid Shinjukus tågstation.

Man fick välja en pizzabas, jag valde margharita, och sedan vid disken välja mellan olika pålägg. Jag komponerade ihop en klassisk italiensk pizza med salsiccia och svamp. Till det dracks det ett helt okej rödvin.

Efter middagen hittade vi till Golden Gai, ett barområde med 200 små barer där varje bar har ett tema och rymmer max ett dussin gäster. Vi började vår barrunda med varsin drink i baren ”Parasol”, en bar med karibiskt tema. Vi skålade med ”Mai Tai” och ”Piña Colada”.  Bartendern blandade därefter ihop en japansk drink åt oss, shoshu (japansk sprit) och oolong te, vilken varken jag eller Thomas gillade särskilt mycket. Vi besökte en bar till i området innan vi gav upp för denna dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s