Hipstertown

Denna förmiddag snörde vi på oss promenadskorna och med Google Maps och pocket wifi i handen begav vi oss ut på stan. Kartor har visat sig vara omöjliga för oss att använda i Tokyo, eftersom det inte finns ett adressystem med gatunamn. Vi har därför helt förlitat oss på Google Maps. Vi knappade in ”Shimokitazawa” och gick åt det håll pilen pekade.

IMG_7184

Shimokitazawa är ett trendigt område, inte långt ifrån Shibuya, som många unga Tokyobor hänger i. I Shimokita, som det också kallas, trängs restauranger och barer med vintagebutiker.

Vi var inne i ett par second hand butiker i jakt på ett par coola, japanska vintage t-shirts, men mycket av det som såldes var amerikanskt och rätt dyrt.

Vi fyllde på med energi på restaurangfavoriten ”Ichiran” innan vi begav oss vidare till nästa hippa område Daikanyama.

Även i Daikanyama kollade vi kläder, men tog även en paus för vila fötterna. För övrigt var det ett rätt mysigt område.

Från Daikanyama tog vi oss till vad vi trodde var Naka-Meguro, men som visade sig vara en tågstation ifrån, något vi kom på efter en timmas irrande i området. Vid det här laget var vi rätt trötta så vi gav upp Naka-Meguro och åkte till Ebisu istället.

Där fanns nämligen vår amerikanska favorit ”Shake Shack”, som vi saknat sedan vi var i New York 2013. Middagen blev varsin Smoke Shack-burgare, öl till Thomas och körsbärsmilkshake till mig. ”Shake Shack” är så klart godare i USA, men det var ändå trevligt att gå dit.

I samma varuhus som ”Shake Shack” låg i köpte jag ett par ansiktsmasker som jag sedan prövade framför ett knäppt japanskt tv-program ”hemma”. Även på resande fot behöver man få ha en hemmakväll ibland.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s