Den stora tragedin 

Denna dag såg jag fram emot ett besök vid Senso-ji templet i Asakusa i de östra delarna av Tokyo. Över 20 tunnelbanestationer passerade vi innan vi nådde vårt mål.

Väl framme i Asakusa kom Thomas på att han saknade sin mobil. Vi visste att han inte hade lämnar den hemma, men inte om han hade glömt den någonstans eller blivit bestulen i folkvimlet. Jag knäppte av ett par bilder på det fina templet innan vi började försöka kontakta Thomas telefonbolag för att spärra telefonen.

 

På rätt dåligt humör hoppade vi av tunnelbanan i Ginza. Stadsdelen påminner, mer än någon annan del av Tokyo, lite om New York. Gatorna kantas av fina varuhus fulla med butiker som säljer internationella lyxmärken.

Vi åt sedan lunch på ”Ippudo”, tonkotsu ramen med ägg och sjögräs i. Jag tyckte det var rätt gott med ägg i och fläsket i deras ramen var aningen godare än ”Ichiran”. Ändå är det den senare jag föredrar.

Resten av dagen spenderades åt att försöka lösa försvinnandet av Thomas mobil, med telefonsamtal till bolaget och besök vid Lost & Found, utan framgång. När det började skymma tänkte vi att vi måste vända dagen till att bli roligare.

Vi åkte till Shibuya och promenerade längs rälsen till utkanten av Daikanyama. Där klev vi in på restaurangen ”Pizza Slice” för att äta just pizza slices, som är världens bästa comfort food.

På ”Pizza Slice” var pizzan verkligen supergod och rödvinet fyllde de upp till kanten i ett vanligt dricksglas. Det var gott att växla till västerländsk mat eftersom jag vid det här laget började bli en smula trött på ramen.

Regnet ville inte ge sig, så på väg tillbaka till Shibuya fick vi ta vårt tillflykt i en bar när regnet vräkte ner. Det var rätt mysigt att sitta på en växthusliknande uteplats och dricka prosecco när regndropparna smattrar mot taket. Men vi ville egentligen vidare till en annan bar, så när regnet avtog passade vi smita vidare till baren ”and People”.

Det var inte många gäster inne i ”and People”, vi fick en mysig plats på balkongen bland växter och mångfärgade ljuslyktor. Vi beställde in drinkar och svor att inte lämna baren förrän regnet upphörde.

När baren stängde blev vi tvungna att gå ut i ruskvädret ändå, men kvällen blev bra trots allt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s