Sailor soldier of love and justice

Att åka till Japan har funnits i mitt bakhuvud sedan jag i tidiga tonåren var besatt av animeserien Sailor Moon. Även om det är 15 år sedan, var jag intresserad av att ha en Sailor Moon-dag i Tokyo.

För att orka gå hela förmiddagen krävdes en stadig frukost vilken vi fick i oss på ”Gontran Cherrier”.

Vi började gå i Sailor Moons fotspår från stationen Azabu-Juban. Vi hittade templet som inspirerade till templet där Sailor Mars jobbade och bodde.

Vi promenerade till parken där en viktig person, Neflite, gick bort.

Våra fötter bar oss till Roppongi och Mori Tower, där det fanns en tillfällig Sailor Moon- utställning.

Uppe vid utställningen hade vi en fin utsikt över Tokyo Tower, en syn som ofta skymtar till i bakgrunden i serien om Sailor Moon.

Utställningen innehöll mycket merchandise, som dockor av karaktärerna, gosedjur, serietidningar och krimskrams.

I ett rum fanns originalsketcherna (som man egentligen inte fick fota, oooops), vilket jag tyckte var det finaste med utställningen. Här är en av de coolaste skurkarna, Black Lady.

När vi kikat klart på allt som hade med Sailor Moon att göra gick vi in i en utställning bredvid som påminde oss om installationerna på Moderna Muséet i Stockholm.

Vid lunchtid började energin vi fått från frukosten började sina så vi fyllde magarna med koreansk kyckling, glacerad med chili och vitlök och pommes frites till.

Långt senare på eftermiddagen var vi i Shibuya för att äta middag.

Vi hamnade på ett ställe där vi fick grilla vår mat själva. Vi beställde in bläckfisk, friterade småfiskar och edamamebönor.

Vi tog även tillfället i akt att smaka den japanska ”pannkakan” okonomiyaki. Just denna tyckte varken jag eller Thomas var särskilt god.

När all fisk var uppäten tänkte vi göra ett kort stopp hos andra fiskätare: katter! Vi checkade in på ett kattcafé.

Katterna inne på caféet var sömniga, antingen för att de var utmattande pga mycket bus eller av att vara katter.

En katt var pigg nog att låta sig busas med och jagade sin svans.

Att besöka kattcafé var en intressant upplevelse, de flesta var där endast för att umgås med katterna och det verkar inte ovanligt att ensamma människor kommer dit. Det finns även andra djurcaféer att besöka i Tokyo, som kanin-, orm- och ugglecafé.

Eftersom det var fredag var gatorna i Shibuya överbefolkade och alla trevliga uteställen var fulla. Vi satsade istället på det säkra kortet Golden Gai och ”Parasol”. Vi lyckades få plats där bredvid ett par trevliga, amerikanska studenter som vi och bartendern Hayato snackade och drack shots med. Vi blev kvar där en stund men ville gärna till en till bar i området.

Vi kikade in i ett antal små barer innan vi fastnade för en rockbar med gamla rockrävar bakom bardisken och Black Sabbath i högtalarna. Där fick en öl avsluta fredagskvällen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s