Eldflugor i mörkret

Denna dag hade vi en utflykt inplanerad på eftermiddagen, därför höll vi oss i Shinjuku på förmiddagen. Efter frukosten shoppade vi bland annat på Muji och på Don Quixote, en fyravåningars butik med allt möjligt krimskrams. Thomas köpte en par snygga sneakers, jag köpte smink och souvenirer. På Don Quixote fyllde vi på sprit- och godisförrådet.

Vi åt en lätt lunch som bestod av kinesiska dumplings fyllda med grönsaker och räkor innan vi återvände till lägenheten med våra tunga kassar.

Eftersom lunchen var av det lättaste laget behövde jag något mer. På tågstationen köpte jag en onigiri, en risboll med alger och annat i. Den smakade lite som sushi utan fisk i. Något mättare satte vi oss på pendeltåget till Fussa.

Väl framme i Fussa väntade vi på Thomas kompisar Steve och Julia och deras klasskompisar. Vi skulle nämligen på eldflugefestival!

I det mysiga bostadsområdet fanns flera stånd att köpa varm mat, sötsaker och dricka ifrån.

Thomas och jag testade takoyaki, bläckfiskbollar, men blev inte så imponerade av dem. Jag ville ha mer bläckfisk än smet i dem.

Vi köpte drinkar och öl och kollade på uppträdanden som hawaiansk hula hula och detta ovan…

Ett par kvarter bort pågick ett mer traditionellt uppträdande med flöjtmusik, drakar och dans.

När solen gick ner drog vi oss bort från festligheterna till en lugn, men lika folktät park och väntade på att spektaklet vi kommit för skulle börja. Över alla huvudet kunde jag i ett hörn av parken skymta ett par eldflugor som blinkade i mörkret. Vi hade alla hoppats på att hela parken skulle lysas upp av eldflugorna, men tyvärr var allt vi såg ca fem eldflugor. Ändå glada med att få se en annan bild av Japan och få gå på japansk festival tog vi tåget tillbaka in mot staden. Steve skulle till en izakaya med klasskompisarna men vi kände oss nöjda för dagen och åkte hemåt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s