För mycket stad, för lite tid

Söndagar är den dag då det händer mycket i Tokyo. Eftersom det var vår sista söndag i Tokyo ville vi klämma in så många söndagsaktiviteter som vi kunde under dagen.

Vi började med att åka till Akihabara, nördarnas mecka.

Akihabara är väldigt annorlunda än andra stadsdelar vi varit i. Det är en stadsdel för anime- och spelfantaster. Akihabara kallas också ”Electric Town”, vill man köpa elektronik är det där man ska leta.

Vi åkte dit en söndag eftersom vi hade hört att det skulle vara fullt av cosplay, personer utklädda till sina favoritkaraktärer inom manga, anime, spel, osv. Vi var lite besvikna, för det enda vi såg var en samuraj i folkmassan, men vi var nog på fel plats vid fel tidpunkt.

Vi gick in i ett par affärer och fascinerades över hur många butiker som säljer endast spelkort, figurer eller nyckelringar det kan finnas. Varken jag eller Thomas var speciellt intresserade av utbudet som fanns men det var ändå roligt att se.

En annan intressant sak med Akihabara är att det finns många maid caféer i området. I nästan varje hörn stod en tjej utklädd i fransk hushållerska-dräkt och försökte locka till sig kunder.

På en av gatorna hittade vi ett restauranghak som serverade tonkatsu, panerat. Thomas vågade beställa panerat fläsk med japansk curry.

Själv var jag inte lika modig, curryn såg inte så aptitlig ut på de bilder som fanns i menyn. Istället åt jag räkor och fläsk med ris. Fläsket doppade jag i Thomas curry och var tvungen att erkänna att det ändå smakade rätt bra.

Efter lunchen kände vi oss klara med Akihabara, därför satte vi oss på tunnelbanan och åkte tillbaka till ”våra” trakter igen. Vi klev av i Meiji-Jingumae.

Vi tog oss till Yoyogi-park, denna gång till picknickdelen av parken. Utanför dansade ”greasers”, som tydligen brukar umgås där varje söndag.

Jag tycker att de japanska ”greasers” som hängde där var coolare än den amerikanska varianten.

Inne i parken var det fullt av folk, som umgicks/dejtade/tränade/uppträdde. Det var en väldigt fin och stor park. Storstaden utanför märktes inte av lika mycket där inne.  Vi lovade oss själva att någon gång gå tillbaka till Yoyogi Park för en picknick.

I Harajuku var det också fullt av söndagsfirare. Vi stannade till vid ett creperie, för trots att jag var mätt från lunchen ville jag ha något sött att mumsa på.

Jag köpte en crepe fylld med grädde, jordgubbar och en brownie som Thomas var snäll nog att hjälpa mig att äta medan vi strövade ner längs gatorna i Harajuku.

På kvällen letade vi oss till Naka-meguro och denna gång hittade vi rätt! Middag blev det vid floden på izakayan ”Good Moon”. Vi beställde in ett antal smårätter och drinkar som vi sörplade på under tiden vi väntade på maten.

Första rätten som kom ut var tonfisktartar med vitlöksbröd.

Efter det fick vi torkad calamares, som hade en väldigt god, koncentread smak. Efter ett par bitar blev det däremot för salt, man fick äta annat emellan.

Det godast kom härnäst, kycklingvingar. Supergoda att gnaga på.

Vi beställde också tonfisktartar på en bädd av ris.

Maten hade visat sig vara väldigt god, därför tänkte vi att vi om någon gång skulle beställa in sake så skulle det vara här. Efter lite kommunikationssvårigheter med servitrisen råkade vi beställa två karaffer med sake av två olika sorter. Vi satt och smuttade på sake i våra färgglada glas länge.

Maten uppäten och saken uppdrucken stegade vi ut ur izakayan ut där det regnade igen. Gömda under våra paraplyn skyndade vi ner längs floden och in på en bar där vi tänkte vänta ut regnet. Även denna gång vann regnet matchen, när baren stängde fick vi skynda vidare till tunnelbanan som skulle ta oss tillbaka till Shinjuku och vår lilla, lilla lägenhet.

Förutom att vi hade haft en väldigt händelserik dag så hade också Thomas fått tillbaka sin mobiltelefon. Visade sig att han hade förlagt den på en turistbyrå som vi brukar besöka. De hade mejlat honom och han tackade dem ca tusen gånger när vi hämtade den.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s