Sashimi, burgare eller nudlar?

Alltid när jag har tänkt på att besöka Tokyo har fiskmarknaden i Tsukiji varit högt upp på listan över sevärdheterna. Thomas föreslog att vi en morgon skulle åka dit och äta en sushifrukost. Denna dag blev dagen då vi åkte till Ginza och promenerade den sista biten till fiskmarknaden.

Arbetet inne i fiskmarknaden var i full gång. Backar med fisk kördes snabbt fram och tillbaka.

Vi smet undan lastzonen rakt in i marknaden där vi gick förbi backar fyllda med fiskar och skaldjur i alla dess slag. Röda bläckfiskar med stora tentakler och vita sugkoppar, stora, knotiga krabbor,  snäckor i massa olika former och en hel del som var svårt för oss att identifiera. Vi ville se en tonfisk, som verkar vara stjärnan på marknaden, men vi hittade som mest ett tonfiskhuvud. Däremot såg vi en liten haj…

De här musslorna var monstruöst stora och även om jag gillar att äta musslor tyckte jag inte att dessa såg så aptitliga ut.

Efter att ögonen blivit mätta på alla synintryck kurrade fortfarande våra magar, vi lämnade marknaden i jakt på en trevlig frukost.

Vi åt frukost på ett ställe utanför fiskmarknaden. Vi var rätt hungriga, därför orkade vi inte stå i kö till restaurangerna som verkade populära, men vi ångrade oss snabbt. Jag blev väldigt besviken när min rätt kom ut. Fisken såg ut att ha blivit skuren av en slö kniv i fel riktning, fisken låg inte speciellt snyggt i skålen och riset smakade inte nykokt. Även Thomas var besviken på sin tonfisksushi som var lika illa skuren. Den dagen lärde vi oss en läxa, är det kö utanför en restaurang i Tokyo, ställ dig i den istället för att leta upp en restaurang själv.

Vi gick förbi ett ställe som sålde grillad fisk till förbipasserande och tänkte att det inte kunde slå fel. Köpte en grillad räka, ett spett med musslor och fisk med teriyakisås. Allt vi köpte var oätbart och äckligt, vi kastade allt i papperskorgen bredvid grillen. Sedan köpte vi läsk i en automat för att få bort smaken.

Vi åkte till Naka-Meguro för att kolla in affären ”Traveler’s Factory”. Thomas blev överlycklig över varorna i affären, han fyndade en kanna och en kaffekvarn som tydligen är dubbelt så dyra i Sverige.  Smått illamående pga frukosten bestämde vi oss för att äta lunch direkt efter.

Hamburgare och pommes frites hjälper väl alltid mot illamående? Vi kurerade oss med lunch på ”Shake Shack” i Ebisu. Denna gång åt jag ett vegetariskt alternativ, portobellohamburgare.

Eftermiddagen spenderades i affärer i Shinjuku. Både jag och Thomas köpte en massa kläder på Uniqlo, Japans bättre svar på H&M. Kassarna fylldes av klänningar, tröjor, skjortor och byxor.

När vi var klara med shoppingen hade det hunnit bli middagstid. Vi hittade till Shinjukus ”Ichiran” för mättande tonkotsu ramen.

Vi lämnade allt vi handlat i lägenheten, svidade om till våra nya, fräscha kläder och begav oss mot Golden Gai.

Denna gång hamnade vi i en j-rockbar, där bartender var bakom galler. Kände igen bandet som spelades i baren, såg bandet live när de uppträdde i Stockholm. Jag lyssnar inte på j-rock längre, men var ändå lite nostalgiskt att sitta i den baren. Innan vi gick hem var vi såklart tvungna att säga hej till vår favoritbartender Hayato på ”Parasol”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s