Domo arigato, Mr Roboto

Med få dagar kvar till hemfärd ordnade vi ett par praktiska ärenden i Shinjuku innan vi åkte till Koenji för att möta upp Steve och Julia en sista gång.

Steve ville visa Thomas Koenji eftersom han trodde att det var en stadsdel, med många vintagebutiker bland annat, han skulle tycka om .

Vi började med att äta japansk curry med tonkatsu på ”Co Co Curry”. Jag och Thomas hade dragit oss för att äta där eftersom det inte såg så gott ut på bilderna restaurangen hade på display utanför, men det visade sig vara väldigt gott.

Resten av eftermiddagen tillbringade vi i Koenjis vintagebutiker, där främst killarna kollade kläder, t-shirtar och hawaiiskjortor. Jag hittade inga kläder att köpa, däremot ett par coola souvenier.Vid fem-tiden var det dags att dra sig tillbaka till Shinjuku eftersom vi hade bokat biljetter till en show på ”Robot Restaurant”

Väl inne i ”restaurangen” försedde vi oss med popcorn och dricka vid popcorn-roboten innan showen drog igång.

Sedan drog det igång ordentligen med trumslagare som åkte runt på scen. Alla fyra var helt chockerade av showen, artisterna hade sån energi och kom så nära inpå publiken att man kunde nudda dem.

Nästa akt hade en handling där skogs- och havsvarelser slog mot krigiska arméer som ville ta över varelsernas fridfulla planet. Under den här delen blandades humor med slagsmålsscener. Stora robotar avlöste varandra.

Till exempel kom den här giganstiska hajen ut med en sjöjungfru bakom ryggfenan och åt en av de onda.

Roboten som kom ut efter var jag faktiskt lite rädd för pga min ormfobi och att dess mun var ungefär i min höjd. Den slogs mot…

… den onda dinosaurieroboten.

När striden var över underhölls vi av dansare i ljusdräkter som var riktigt coola.

img_4649

I slutnumret dansade robotar med, överraskande och roligt nog, tjejer i sambaliknande kläder till ”Samba de Janeiro”. Otippat och kul.

Efter showen var över var det overkligt att kliva ut i kvällsljuset. Vi kramade Steve och Julia som åkte hemåt. Eftersom det var näst sista kvällen i Tokyo ville vi ha en sista pizza slice från ”Pizza Slice” och drinkar på ”and People”. Så blev det och allt var bra med världen.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s