Kamakura

Vädret under vår semester i Tokyo hade inte riktigt tillåtit oss att göra utflykter utanför staden. Ändå ville vi hinna med en utflykt innan vi flög hem.

Vi köpte en pork bun, typ klibbigt bröd fyllt med fläsk, som vi delade på tågstationen i väntan på vårt tåg. Thomas tyckte inte alls om den, jag tyckte den var okej.

Vi hoppade på tåget som tog oss på en ca en timmes resa genom Yokohama till Kamakura.

Från stationen gick vi till fots genom mysiga bostadsområden och skogsklädda kullar. Redan när vi klev av tåget ångrade jag att vi inte varit utanför stan tidigare. Kändes friskt att andas och lugnare i Kamakura. 30 minuters promenad tog det innan vi var framme vid vårt mål.

Japans största Buddha. Jag som inte varit i Asien innan Japan var väldigt fascinerad av buddhan.

För en liten peng kunde vi gå in i Buddhan. Utanför köpte jag en lyckoamulett som skulle få min största önskan att gå i uppfyllelse.

Vi gick vidare till ett tempel i närheten.

Templet låg på sidan av en kulle. I tempelområdet fanns fina trädgårdar med gulliga figurer i mossan.

Även inne i templet fanns det en guldskimrande Buddha som de besökande bad vid.

Vi klättrade upp på sidan av kullen. Trapporna var kantade av vita och lila Hydrangea.

Från Hydrangeastigen kunde vi se havet genom diset.

Inne i Kamakura centrum var det feststämning, gatorna var fulla med folk. Vi åt en snabb lunch på McDonalds innan vi tog tåget tillbaka. Typiskt nog började molnen spricka upp just då.

Väl inne i stan passade vi på att shoppa lite till, främst på Uniqlo.

Sista middagen i Tokyo åt vi på en koreansk restaurang ett stenkast från vår lägenhet. Vi passerade restaurangen varje dag, men hade inte ätit där än. Inredningen inuti restaurangen gav oss en känsla av att sitta utomhus bland neonskyltar och på enkla möbler. Alla bord hade varsin gasolbordsgrill. Vi beställde det alla andra åt, fläsk med kimchi och diverse tillbehör. Servitörerna kom förbi och vände på fläsket lite då och då.

Vi var riktigt hungriga, vi satt nästan och dreglade över de feta fläskbitarna. När allt var färdigstekt delade servitören fläsket i mindre bitar. Vi fick salladsblad att fylla med fläsk doppat i sesamolja och salsa samt kimchi.

Vi hann också med ett sista besök i Golden Gai och på ”Parasol”.

Jag bad Hayato om en persikodrink och då blandade han ihop en ny drink och döpte den till ”The Blue Niki”. Han skrev ner receptet så att jag skulle kunna beställa den i vilken bar jag vill.

”The Blue Niki”:
Rum
Peachtree
Pineapple juice
Tonic
Blue Curacao
Love

Ett par kompisar till Hayato befann sig också i baren och köpte snäckor åt oss att äta. Vi svarade med att bjuda dem och Hayato på öl.

Hayato gav oss en signerad flaska shoshu att ta med hem till Sverige.  Sedan var det hejdå Hayato, ”Parasol”, Shinjuku, Tokyo och Japan och tack för denna gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s